Architektura: Centrum Kształcenia Medycznego Kliniki Mae Tao / a.gor.a Architekci

Franc Pallarés López Architekci: a.gor.a Architekci Lokalizacja: Mae Sot, Tajlandia Architekt odpowiedzialny: Albert Company Olmo, Line Ramstad, Jan Glasmeier Projekt Rok: 2012 Zdjęcia: Franc Pallarés López + 19 Konstruktor: GyawGyaw Planowane jest nowe centrum szkoleniowe być kampusem kilku budynków, które będą zgrupowane razem na kawałku ziemi niedaleko Kliniki Mae Tao.
Pomimo braku rozwoju, ziemia ma wiele zalet, ponieważ znajduje się w pobliżu Kliniki Mae Tao i biura zespołu pracowników Back Pack Health Workers, ale jest oddzielona od innych rozwiązań, zapewniając bezpieczeństwo i prywatność.
.
Franc Pallarés López Mae Tao Clinic jest organizacją humanitarną z siedzibą w tajlandzkim mieście Mae Sot, kilka kilometrów od granicy tajlandzko-birmańskiej.
Oprócz bezpłatnej opieki medycznej, zapewniania schronisk i suchej karmy dla ponad 3000 dzieci, klinika Mae Tao rozpoczęła również program edukacyjny w zakresie opieki zdrowotnej, sanitarnej i zwalczania chorób birmańskich migrantów, aby pomóc w opracowaniu struktury społecznej w regionie przygranicznym iw Birmie w dającej się przewidzieć przyszłości .
Przestrzeń w klinice została całkowicie przyjęta z potrzeby obsługi coraz większej liczby pacjentów.
W związku z tym klinika Mae Tao musiała znaleźć nowe grunty pod budowę nowego obiektu niskobudżetowego z 2 salami lekcyjnymi dla 40 studentów, z których każda zawiera nowy system odprowadzania wody deszczowej.
.
Franc Pallarés López Aby chronić te ściany przed uderzeniem stojącej wody, najpierw trzeba było uformować 30-centymetrową płytę betonową jako podstawę.
Dach jest konstrukcją drewnianą z kompozytowymi dachówkami.
Okna i drzwi, również wykonane z ponownie użytego drewna, zostały później pomalowane na kolor zielony i niebieski dla klasy i ochry dla biurowca.
Zastosowane materiały są dostępne lokalnie i dobrze znane użytkownikom, co pozwala na łatwą konserwację i powoduje niskie koszty.
.
Franc Pallarés López Pierwsza faza nowego Centrum Kształcenia Medycznego została ukończona w 2008 roku wraz z budową nowych akademików dla stażystów i nową salą konferencyjną.
Drugi etap, który został ukończony w czerwcu 2012 r., Obejmuje nowe obiekty szkoleniowe, takie jak sale lekcyjne, biura i nowe tymczasowe pokoje wieloosobowe z bambusa.
Od momentu otwarcia obu obiektów stażyści mogą przeprowadzać swoje programy szkoleniowe w znacznie wygodniejszej przestrzeni.
Budynek biurowy został zaprojektowany do wykorzystania również jako sala biblioteczna do czasu wdrożenia nowej biblioteki i sali komputerowej w trzeciej fazie.
.
Franc Pallarés López Korzystając z glinianych cegieł, staramy się podnosić świadomość ekologiczną wśród uczniów i zapewniać przyjazną atmosferę do prowadzenia programów szkoleniowych.
.
Franc Pallarés López
[podobne: szamba plastikowe, zbiornik na deszczówkę podziemny, metalpol łódź ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: metalpol łódź szamba plastikowe zbiornik na deszczówkę podziemny